fredag 15. oktober 2010

Rumtasting at Oliver & Olivers

Tidlig morgen torsdag 13 tok Pavol oss med på romsmaking på Oliver & Oliver som ligger nord i Santo Domingo. Pavol kjenner visstnok sjefen sjøl der borte, så vi fikk en helt ekslusiv tour i lokalene og ble satt inn i hvordan rommen produseres. Dette var ikke noe vanlig turistopplegg, så vi betalte ingenting. Dominikansk rom er i verdensklasse og Oliver & Oliver jobber hardt for at folk skal få vite dette. Jeg er iallefall frelst. Baccardi blanco kan gå å legge seg, i forhold til det vi fikk smake så blekner det meste. Vi hadde en super dag, fikk smake mye godt og lærte masse. Takk Pavol!

Sjekk linken:



Mari sjekker ut rommen og gleder seg nok en del til snart
å få smake.


 
                                      Vår eminente guide fra Venezuela forteller  Manuel og Pavol om lagringsprosessen.  Rommen lagres i mange år på barrels som er importert fra ulike steder i verden.
                                     Noen barrels har blitt brukt til whiskey og cherrywine før, og dette gir rommen et hint av noe annet.

Manuell produksjon. Her klistres etikketter på flaskene og kork påsettes.





Vi smakte to stk Cubaney, Unhiq og tre forskjellige
 Opthimus. Zom inn for å se hvem som er hvem.




100 dollars rom. Unhiq var min favoritt.

De fire første vi smakte på. Smakte på total 6 veldig
forskjellig rom.



Manuell og Pavol følger med. Det er viktig. Jeg semiposer.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar